Archives

Deakin University, Burwood, Bldg LA & LB

Project Name:  Deakin University, Burwood, Bldg LA & LB

Location: Deakin University Burwood Campus

Colours:  Halo Silver

Installer: DW Sullivan

Builder: Kane Construction

Architect: Buro Architects

De La Salle Catholic College 

Project Name: De La Salle Catholic College

Location:  389 Port Hacking Rd, Caringbah Sydney NSW

Architect: Randall Dutaillis Architects Pty Ltd (RDA)

Fabricator: Glamour Décor Australia Pty Ltd

Builder: Build 369

Colour:  Signal Grey, Mousse Grey and Anthracite Grey

St Martin’s Catholic Primary School

Project Name: St Martin’s Catholic Primary School

Location: Greenacres, South Australia.

Colour:    Azurite 7043 HR

Installer: SA Construct

Architect: Detail Studio

Deakin University, Burwood Campus

Project Name:  Deakin University in Burwood

Location: Deakin University Burwood Campus Building MC

Colours:  Anthracite Grey, Beige and Signal Grey

Installer: Compliant Cladding Victoria

 

Excelsior Public School, Castle Hill, NSW

Project Name: Excelsior Public School

Location:  Castle Hill, NSW

Colour: Carat Coral, Carat Topaz and Reflex Gold

Architects: Gardner Wetherill Architects

Built by: Stephen Edwards Constructions

Installed by: SAL Commercial

North Fremantle Primary School

Project Name:  North Fremantle Primary School

Location:  30 John St, North Fremantle WA 6159

Colour:  Jade 7052

Built by: MMD Contractors

Mary Immaculate Catholic Primary School, Bossley Park, NSW

Project Name:  Mary Immaculate Catholic Primary School, Bossley Park, NSW

Location:    110 Mimosa Rd, Bossley Park NSW

Qty:              450 sqm

Colour:      Silver Grey Metallic

Installer:  Glamour Décor Australia Pty Ltd.

Federation University, Berwick, VIC

Project Name:   Federation University, Berwick Campus,  Buildings 901 & 903

Location:   100 Clyde Rd Berwick, VIC, 3806

Qty:  1500 sqm

Colour:   White

Architect:  JMA Architects

Fabricator:  Total Cladding

Builder:   Simbuilt

Cahill Centre for Astronomy and Astrophysics, Pasadena

The Cahill Centre in Pasadena brings together Caltech’s top-ranked astrophysicists under one roof. The standout elements of the new Centre are its fractured façade and its dramatic staircase that penetrates all four floors and acts as an “occupiable telescope”.

 

Type of building:    EDUCATIONAL BUILDING
Architect:                   MORPHOSIS, SANTA MONICA, USA
Colour:                        SWISSPEARL® CARAT, CORAL 7030 R
Project Size m2:      2330
Application:              EXTERIOR
Building period:      2007-2008
Photographs:           ROLAND HALBE, STUTTGART, GERMANY

Penleigh Grammer Middle Boys School, Essendon, Australia

Type of building:     EDUCATIONAL BUILDING
Architect                    MCBRIDE CHARLES RYAN, PRAHRAN, AUSTRALIA
Colours:                     Swisspearl® Carat, Onyx , Black Opal:   Reflex Platinum, Black Velvet                                                 Cobalt Blue (concealed attachment Sigma 8)
Project Size m2:       638
Application:               Exterior
Building period:       2013
Photographs:           John Gollings Photography, St Kilda, Australia

Mirijevo Kindergarten/Daycare Centre, Serbia

The playful use of color in this Belgrade day care centre is an effective expression appropriate for the preschool children it accommodates. The bold colors accentuate the rectilinear volumes and brighten the children’s environment to create a sense of well-being.

 

Type of building:                    EDUCATIONAL BUILDING
Architect:                                  VESNA CAGIC MILOSEVIC, BELGRADE, SERBIA
Colours:                                     Swisspearl® Carat, Sapphire 7060R, Various Planea
Project Size m2:                     1620
Application:                             Exterior
Building period:                     2009-2010
Photographs:                          Vladimir Popovic, Zemun, Serbia

Brandeis University Carl J. Shapiro Science Centre, Boston USA

Payette architects have given the Brandeis University campus near Boston a new heart within the science complex. With a whole set of measurements and a cutting-edge Science Center, they not only reorganised the pedestrian flow, but also connected the various faculties to encourage interdisciplinary discourse. The new Science Center, as well as countless smaller architectural features, provide a completely new pedestrian movement – called the River – alongside and through the complex.

Type of building:                                          Educational Building
Architect:                                                         Payette, Boston, USA
Colours:                                                            Swisspearl Carat, Azurite 7042 & Sapphire 7061
Project Size m2:                                            1885
Application:                                                    Exterior and Interior
Building period:                                            2007-2009
Photographs:                                                 Warren Jagger, Providence, USA